2008 | Eduka hooaja kroonis tõus esiliigasse

Kui tänavu esindas meid omavanuste Eesti kõrgeimas liigas Poseidoni ja Pärnu JK ÜM (2006), siis järgmisel aastal mängime esiliigas esimest korda ainult omade jõududega – selle vägitükiga said hakkama 2008 ja treener Joonas Einfeldt.

* * *

2008 võistkond aastal 2022 – milliste märksõnadega meenutama jääda?
Suures plaanis … saavutatud eesmärgid. 90 protsenti sellest, mis eesmärgiks seadsime, selle saavutasime. See on kõige tähtsam.

Oli tõesti edukas aasta – esiliigasse tõusmine, Summer Cupi võit, muudki. Üllatas see treenerina ka, et aasta nii edukaks kujunes?
Summer Cup tuli ehk lisana, aga hooaeg teises liigas … käis küll väga üles-alla, aga kui võtame eesmärgid ja ootused, siis lõpptulemus kattus sellega enam-vähem.

Kui küsida, miks 90 protsenti, siis kripeldab Läti turniir, Dobrecova Cup, kus olime justkui konkurentsis, aga ei suutnud tulemust teha, ja sama kordus aasta lõpus Nike Cupil. Pisut kõrgema tasemega on hetkel veel nii, et justkui oleme mängus sees, aga on keeruline. Aga meistrivõistluste hooaeg ja Summer Cup viib kokku 90 protsendi peale küll.

Uuel aastal saab seda kõrget taset veel sagedamini näha ja kogeda, esiliiga näol ootab uus väljakutse. Millised võiksid olla uue aasta eesmärgid, realistlikud sihid?
Siin on kaks poolt. Kui mängijatega tegime individuaalseid arenguvestluseid, siis kõige olulisem oli see, et tuleb, mis tuleb, mängijad jätkavad ja keegi kergekäeliselt ei loobu. Vanus on selline ja läheb tõesti raskemaks.

Võistkondlikult saab kindlasti olema väga raske, aga ei tasu päris mustana ka asju näha. Tagasihoidlik eesmärk on esikümme ja olen sada protsenti kindel, et oleme selleks võimelised. Mitte nii tagasihoidlik eesmärk oleks jõuda tabeli poolitamise ajaks keskele, olla seal kuues-seitsmes.

Eelmisel aastal, kui rääkisime, tõid ühe eesmärgina välja ka poiste jõudmise koondisesse. U15 vanuses kaks mängijat kutse said – kuidas aastale koondisevõtmes tagasi vaadata?
Kui Soccerneti tahame jõuda, siis üldse mitte, aga … tegelikult ei ole ka rahul. Üks mängija sai väga korralikult, selle üle on väga hea meel, aga teistest mängijatest on kahju. Hooaja käigus olen koondise treeneritega palju suhelnud ja päris objektiivset vastust sealt ei tule.

Teine mängija, kes ka sai, pääses sinna väga suure töö tulemusena ühe korra, aga see oli sügisel ja järjeta. Kui väga lihtsalt ja konkreetselt kokku võtta, siis ei saa jalgpalliliidu tööga sellesosas rahule jääda.

Mängijatest. Huvitav vanus on kätte jõudnud, kas sel aastal ka keegi eriti eredalt esile tõusis?
Jah, ikka oli. Ütleksin, et kolm mängijat. Esimene oli ka eelmisel aastal – Rasmus Kadak -, sest kui me praegu detsembri keskel räägime, siis tal on terve aasta peale vahele jäänud kaks trenni. Kokku on kirjas 170 trenni või mängu. See väärib tunnustust.

Tooksin välja ka teistest aasta noorema Kaarel Kahro, kes on olnud väga hea ja juba öeldi, et ta saab järgmisel aastal U15 koondisesse – seda öeldi talle endale Tallinnas regionaalpäeval. Ja ka Marten Saar, kes pikalt on võidelnud, kas tahab üldse mängida ja kas tahab väravas olla, aga tegi terve hooaja ära ja oli tõesti silmapaistvalt hea. Teiste puhul näen, et nemad tegid oma ära, aga nemad kolmekesi tegid rohkem.

On sul mängijatele või lapsevanematele mõni sõnum edastada?
Sõnum on väga lihtne, järgmist aastat tasub suure huviga oodata. Näeme nüüd, et senised kaheksa-üheksa aastat oleme olnud õigel teel ja ma ei näe põhjust, miks me edasi ei peaks õigel teel püsima.

* * *

Ütleme aitäh ka toetajatele: Kodu Kuubis, Põhuplaat.ee, Oskari Veod, Hevo Tehnika, Presto bussid, Teamsport.ee, FIFAA, Fermid.ee, Nord Homes, 7element, Saku Läte, Estonian Football Podcast, AV Travel, Pärnu linn, Pärnumaa Spordiliit, Raeküla Vanakooli Keskus ja Eesti Jalgpalli Liit.

Tark mäng, tark klubi!

Arhiiv

Kategooriad