2010 II | Võitluse ja pingutuse viljad on magusad

Poseidoni 2010 II võistkonna peatreener Martin Kaskla lubas möödunud talvel, et nüüd on aeg tulemusi püüda. Kindlasit jääb ta lõppenud aastaga rahule.

* * *

Milliste märksõnadega treenerina möödunud aastat meenutama jääd?
Emotsioone, emotsionaalseid hetki oli erinevatel mängudel ja turniiridel palju. Kasvamine, kokkukasvamine – midagi sellist toimus võistkonna sees ja läbi selle ka teatav areng.

Tulemuste mõttes üles-alla aasta. Oli häid võite, oli aia taha läinud mänge. Kas ütleksid, et potentsiaal mängiti välja?
Kindlasti mängiti. Tulemuste mõttes ei ütleks isegi, et üles-alla, sest käisime väga erinevate tasemetega võistlustel ja ka liigas olid osad võistkonnad sellised, kes teistest selgelt üle. Sellest tulenevalt võis nii tunduda.

Liigat vaadates oli aasta väga hea, eriti eelmisega võrreldes. See oli üks eesmärke, mis sai seatud – hea emotsionaalse fooni loomine läbi tulemuste, mis rõõmustavad. Neid tulemusi oli ja need tulid paljuski tänu kõvale võitlusele.

Sellistest tulemustest rääkides ei saa kindlasti märkimata jätta hiljutist Pärnu-Jaagupi saaliturniiri, kus finaalis alistasite meie enda nii-öelda I võistkonna. Seda võiks võtta kui tunnustust tehtud tööle.
Jah, poisid oli tublid! See natuke näitab poiste sisu. Lihtne ei olnud ja võit tuli kindlasti vastu ootusi, aga seal taustal oli kõva võitlus ja pingutus. Kindlasti tunnustus poistele.

Mingi osa mängijaid jätkabki nüüd jalgpalluriteed I võistkonnas. On see treenerina meelitav, et poisid selle võimaluse saavad?
Minu kui treeneri jaoks on alati olnud üks eesmärke kasvatada mängijaid, kes oleksid võimelised meie puhul I võistkonna kontekstis ja suuremas pildis lihtsalt kõrgemal tasemel jalgpallis konkureerida. Neid on veel, kes vääriksid seda võimalust ja kellel oleks isegi vaja treeningutel tugevamat konkurentsi, aga seal on erinevaid põhjuseid. Kes ei saa logistiliselt, kes mittesportlikel põhjustel.

Neilt poistelt, kes juba liitusid, oleme natuke tagasisidet saanud. Muidugi ei saa oodata, et nad ukse pauguga lahti lööksid, aga hätta nad ka ei jää. Seda on mul kindlasti julgustav kuulda. Mingid asjad oleme kahe aasta jooksul õigesti teinud.

On sul mängijatele või lapsevanematele mingisugune sõnum või soov?
Tuleb samamoodi edasi panna. See hooaeg on selja taga, selle pealt on hea edasi minna, aga 2022 tulemused, võidud, arengud, need ei loe enam uuel aastal mingis mõttes midagi. Kõik algab jälle nullist ja eesmärk on endiselt arendada mängijaid, et nad saaksid teha sammu edasi, kasvõi siis I võistkonnas võimaluse saamise näol.

* * *

Ütleme aitäh ka toetajatele: Kodu Kuubis, Põhuplaat.ee, Oskari Veod, Hevo Tehnika, Presto bussid, Teamsport.ee, FIFAA, Fermid.ee, Nord Homes, 7element, Saku Läte, Estonian Football Podcast, AV Travel, Pärnu linn, Pärnumaa Spordiliit, Raeküla Vanakooli Keskus ja Eesti Jalgpalli Liit.

Tark mäng, tark klubi!

Arhiiv

Kategooriad