Tubli viimane pingutus tõi neli karikat

Aasta esimese poole viimane nädal oli noortele merejumalatele väga aktiivne, aga pakkus ka põhjust rahuloluks. Ja nüüd: puhkame mõnuga!

Möödunud nädala teine pool möödus kommertsturniiride tähe all. Kõige vanemad võistlustules olnud merejumalad, 2010 I võistkond, osalesid kodusel Summer Cupil. Alagrupist tuldi läbi teise kohaga Tallinna Kalevi Valge (0:4 kaotus) järel ning FC Elva (2:0 võit) ja Soome klubi EPS-i (0:0) ees.

Järgmises faasis jäädi vastastele kahjuks valusalt alla: esmalt FC Florale (1:1, penaltid 3:4) ja siis Kalevi Sinisele (0:1), mistõttu kõige kõrgemasse mängu asja ei olnud. Viimases mängus alistati aga põhjanaabrite EIF 2:0, mis andis lõpptabelis seitsmenda koha.

Veelgi suurem hulk noori sõitis aga kohe jaanipäeva järel Haapsallu – kolmapäevast reedeni laagerdati, reedest pühapäevani aga osaleti Haapsalu Football Festivalil.

2012 võistkond läks alagrupist edasi teisena FC Otepää (1:2) järel ning Jekabpilsi (2:0), soomlaste Grifki (3:1) ja Põltsamaa Motiivi (1:1) ees. Poolfinaalis kaotati FC Kuressaarele 1:3, aga lõpp hea, kõik hea: pronksimäng Läänemaa JK vastu õnnestus 1:0 võita.

2012 võistkonna juhendaja Janar Larin: “Nii füüsiliselt kui emotsionaalselt Ameerika mäed. Kõigile palju uusi kogemusi ning õppimismomente. Kirss tordile jäi panemata, aga näidati suurt tahtejõudu ning kõva pingutuse tulemusel lõpetati positiivsel noodil.”

2014 vanuses olime väljas kahe võistkonnaga, kusjuures alagrupi lõpetasid teisena nii Sinine kui ka Must. Must jäi alla Jekabpilsile (3:6), aga alistas Nõmme Unitedi Must (8:0), Otepää (4:3) ja Läänemaa (3:0). Sinine pidi tunnistama Ogre paremust (1:3), aga sai jagu kohalikest Krattidest (5:3), Raplamaa JK-st (6:0) ning Nõmme Unitedi Punasest (2:0).

Poolfinaalis läksid mõlemad niisiis uuesti kokku lätlastega. Must kaotas Ogrele 0:2, Sinine aga sai Jekabpilsi vastu magusa 3:2 võidu. Seega kohtuti otsustavates mängudes samade meeskondadega, kellega grupis, aga edutult: neljanda kohaga leppinud Must kaotas Jekabpilsile 0:5, hõbeda võitnud Sinine Ogrele 0:2.

2014 vanuseklassi peatreener Joonas Einfeldt: “Mõlemad esinesid väga südikalt, jõudes poolfinaali koos kahe lõunanaabriga. Must võistkond jäi küll karikata, aga olen nendega väga rahul. Niisamuti ka Sinisega. Üldiselt peame õppima veel pisut rahulikumaks jääma, seda nii väljakul kui ka väljaku kõrval.”

Sarnases võtmes kulges ka 2016 turniir. Sinine alistas grupis Haapsalu Kratid (7:3) ja Nõmme Kalju (5:1), aga jäi alla Kohila Püsivuse Mustale (0:7) ja läks edasi teisena; Must oli üle Kohila Kollasest (12:1) ja Raplamaast (6:2), aga kaotas Viimsi MRJK-le (0:12) ja oli samuti teine.

Tasavägistes poolfinaalides jäi Sinine teise alagrupi võitnud Viimsile alla kõige napimalt 3:4, aga Must alistas Kohila 4:2. Taas olid finaalid alagrupimängude kordused. Sinine sai Kohila üle 5:4 võiduga magusa revanši, Must aga leppis Viimsi vastu 1:3 kaotusega. Tasuks siis pronks- ja hõbemedalid.

Pronksi võitnud Sinise treener Janar Larin: “See oli võistkonnale esimene kogemus mitmepäevasel turniiril. Saab ainult kiita! Eriti mänguväljakul näidatu eest. Kõva pingutus ja võitlus lõpuni igas olukorras.”

Hõbedaga lõpetanud Musta treener Joonas Einfeldt: “Võistkond üllatas ilmselt iseennastki. Eriti äge fakt on, et turniiri võitja Viimsi vastu kaotasime alagrupis 0:12, aga finaalis vaid 1:3 ja pikalt oli seis 1:1. Vaid aastaga on poisid teinud ülisuure sammu edasi.”

Nagu öeldud – suurema osa klubi jaoks algas esmaspäevast puhkus, tagasi väljakutele ootame poisse-tüdrukuid kahe nädala pärast. Nautigem suve!

* * *

Ütleme aitäh ka toetajatele: Kodu Kuubis, Põhuplaat.ee, Oskari Veod, Hevo Tehnika, SW Energia, Presto bussid, Teamsport.ee, TeamSpirit, FIFAA, Fermid.ee, FYSIOwell stuudio, 7element, Estonian Football Podcast, AV Travel, Pärnu linn, Pärnumaa Spordiliit, Raeküla Vanakooli Keskus ja Eesti Jalgpalli Liit.

Tark mäng, tark klubi!

Arhiiv

Kategooriad